Gids voor de ultieme dansschoenen

Bij een feestelijke jurk horen feestelijke schoenen. Heb je nog geen outfit, dan kan je een jurk kopen die past bij een paar blitse schoenen. Hoe je het ook draait of keert, de schoenen zijn minstens even belangrijk als de rest van je outfit. Voor het feest mogen ze best opvallen maar belangrijk is ook dat ze comfortabel zitten. Met zere voeten zal je maar zuur kijken en dat is niet de bedoeling van wat een mooie avond moet worden. Met deze ideetjes helpen wij je om de juiste schoenen te vinden.

Glitter and shine

Glitter is in en dat merk je aan de collectie avondjurken. Glitters op je jurk, misschien ook bij je make-up, dan is het beter om dat te combineren met meer bescheiden schoenen. Als je schoenen ook nog eens met glitters bedekt zijn, ga je eruitzien als een wandelende kerstboom. Omgekeerd kan je een eenvoudige zwarte cocktailjurk heel mooi dragen met schoenen die in het oog springen, de eyecatcher van jouw outfit, bijvoorbeeld met een diamantje erop. Draag er asseccoires bij die matchen met je opvallende schoenen en je straalt even hard als je vriendin in haar glitterjurk

Wissel niet plots van stijl

Kies geen schoenen die je anders nooit zou dragen. Als je het vervelend vindt om met blote tenen rond te lopen, draag dan op het komende feest geen open schoenen. Als je in tegenstelling wil pronken met een uitstekende manicure en mooi gelakte nagels, kan je er net wel voor gaan. Als je normaal comfortabele, platte schoenen draagt, kies dan geen torenhoge stiletto’s ook al ogen ze zeer mooi onder cocktailjurken. Elegant stappen met hoge hakken vraagt wat oefening en als je het niet gewoon bent, zal je moeite moeten doen om je evenwicht te bewaren.

Pimp je schoen

Versieringen bestaan in alle vormen en maten en voegen dat beetje extra toe aan een anders doordeweekse schoen. Uitsparingen, geborduurde bloemen, fluweel, pompons, diamanten, bogen, en dan zijn er nog platte schoenen, korte en brede hakken, stiletto’s…, er is geen tekort aan modellen om uit te kiezen.

Kies een neutrale kleur

Als je zoveel mogelijk uit je aankoop wil halen de rest van het jaar koop je best een paar dat ook past bij andere outfits. Schoenen in huidskleur of lichtroze passen bij alles en hebben het voordeel dat ze je benen langer maken. Ook als je ze wil dragen bij Kerstmis of op een huwelijk in de zomer zullen ze je nog prachtig staan. Zilveren schoenen gaan goed met jurken in koude kleuren en een koude teint, terwijl warme kleuren en een donkere teint heel mooi combineren met goud.

Do try this at home

Probeer je schoenen altijd uit met de jurk voor je naar het feest gaat. Zo vermijd je paniek als het toch tegenvalt. Kan je met je jurk naar de winkel, zoveel te beter. Anders bestel je online en probeer je een paar verschillende paren uit thuis. Korte, nauw aansluitende jurken staan mooi met metallic sandalen met riempjes, zowel met hoge als minder hoge hakken. Maar ook de sandalen met een brede hoge hak, de wedges, combineren gemakkelijk. Ze hebben het voordeel dat ze hoog zijn maar toch veel stabieler zijn dan een stiletto.